Vakblad voor de Bloemisterij Topdrukte Intergreen door Engelse Moederdag

Topdrukte Intergreen door Engelse Moederdag

0

Bij Intergreen is het de drukste week van het jaar en dat is te danken aan de naderende Engelse Moederdag. In Engeland vervaardigt Intergreen talloze boeketten voor de Engelse moeders. Volgens directeur Niels van der Plas ging het om vier tot vijf keer het volume van een ‘gewone’ week.

Van der Plas laat weten dat er afgelopen week ruim 75 zeecontainers met chrysanten en alstroemeria aankwamen in het Verenigd Koninkrijk. Naast deze bloemen worden er ook heel veel tulpen verwerkt. „Ook gebruiken we rozen, trosanjers en uiteraard veel gerbera’s en niet te vergeten lelies. Maar ook nog heel veel andere soorten zoals lisyanthus.”, geeft Van der Plas aan.

Bloemen komen niet alleen uit Colombia, ook uit Nederland, Kenia en Marokko. „Het is zeer druk maar het proces verloopt zeer beheerst”, ziet Van der Plas vandaag met eigen ogen.

Arie-Frans Middelburg
Arie-Frans Middelburg werkt sinds 2002 als redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft onder meer over veilingen, logistiek en ontwikkelingen in de sierteelt in het buitenland.

Reageer op dit artikel

avatar