Topman Amerikaanse 1-800-Flowers vreest dat bloementelers overstappen op wietteelt

Topman Jim McCann van 1-800-Flowers, een soort Amerikaanse variant van Fleurop, vreest dat grootschalige bloementeeltbedrijven in Californië, Colorado en Oregon op den duur zullen overstappen op de teelt van marihuana om zo tien keer zoveel geld te verdienen als met bloemen.

Dat zei de ’bloemen-CEO’ vorige week in de aanloop naar Moederdag, bij Fox Business in het ochtendnieuwsprogamma van Maria Bartiromo.

Hoewel 1-800-Flowers nu nog niets merkt van een massale overschakeling zegt McCann zich grote zorgen te maken. „Veel kwekers zitten dicht tegen een besluit aan.” Als de Amerikaanse bloemenproductie zou gaan teruglopen, betekent dat voor 1-800-Flowers, maar ook voor de Amerikaanse consument, dat snijbloemen waarschijnlijk duurder zullen worden.

Teelt in sommige staten legaal
Momenteel is de teelt van cannabis, voor recreatieve consumptie, in een beperkt aantal Amerikaanse staten legaal. Het gaat daarbij om: Alaska, Colorado, Oregon en Washington. Zo’n vijf andere staten, waaronder bloemenstaat Californië en Nevada, beslissen binnenkort over legalisering van recreatieve cannabis. Daarnaast is de medicinale cannabisteelt al in 24 staten legaal.