Torens Kremlin, maar dan gemaakt van Hollandse bloemenpracht

Heb je ooit de torens van het Kremlin gezien, gemaakt van Hollandse chrysanten? Dat plaatje konden de inwoners van Sint-Petersburg bewonderen toen op 12 juni – onafhankelijkheidsdag in Rusland – een feestelijke parade door hun stad trok tijdens een groot Flower Festival. In de show speelden Nederlandse chrysanten van JustChrys de hoofdrol.

De vermaarde bloemkunstenaars Vladimir en Alexandr Bermjakovy werden ingezet om voor de ogen van het toegestroomde publiek boeketten te maken van de Nederlandse chrysanten. Russische media publiceerden gretig foto’s hiervan, meldt directeur Natasja Mironova van Sobolj, een bedrijf dat Nederlandse sierteeltproducten in Rusland promoot. De drie dagen durende festiviteiten hebben volgens haar zeker 400.000 mensen getrokken.

De twee bloemkunstenaars brachten de chrysant ook onder de aandacht tijdens de dag van de bloemisten, in bloemschikwedstrijden. Op het Paleisplein werd een video van JustChrys en Sobolj vertoond waarin je kleding kon zien gemaakt van bloemen. „Het creëren van betrokkenheid bij de bloemen die wij promoten is één van de doelstellingen van onze campagnes. Dat gaat verder dan het zomaar plaatsen van wat bloemen bij evenementen of shows”, aldus Mironova.

Bloemkunstenaar Vladimir Bermjakov is enthousiast over de chrysantenactie in Sint-Petersburg. „Fantastisch! Dit is een feest voor bezoekers en een feest voor bloemisten!” Foto: Elena Metla
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties