Transfer Jacobs van Royal Van Zanten naar Dekker Chrysanten

Henk Jacobs maakt een transfer in de Nederlandse sierteeltveredeling. De huidige directeur van Van Zanten Breeding, onderdeel van Royal Van Zanten, maakt per 1 april de overstap naar Dekker Chrysanten. Zijn opvolger is reeds bekend, Royal Van Zanten schuift Sjoukje Hemovaara naar voren als nieuwe topvrouw.

Dit hebben de bedrijven vrijdag bekendgemaakt. Henk Jacobs volgt bij chrysantenveredelaar Dekker het huidige directielid Hans Durieux op, die in april met pensioen gaat. Durieux gaf de afgelopen tien jaar samen met directeur-grootaandeelhouder Cees Dekker leiding aan de onderneming. Binnen de tweehoofdige directie wordt hij naast Dekker verantwoordelijk voor de productie, P&O, royalty’s en de buitenlandse operaties van het chrysantenconcern.

Jacobs wordt als directeur van Van Zanten Breeding opgevolgd door Sjoukje Heimovaara. Zij werkt inmiddels veertien jaar in diverse functies bij het familieconcern, met name in innovatie en research. Zij is daarnaast tevens actief in verschillende nevenfuncties op het gebied van strategie en beleid.

Dekker Chrysanten is één van de grootste chrysantenveredelaars en -vermeerderaars ter wereld. Met eigen productiefaciliteiten in Hensbroek (Nederland) en Tanzania is de groep naast Nederland in diverse buitenlandse afzetregio’s actief, onder meer met testlocaties en verkoopkantoren in Zuid-Afrika en Colombia. Van Zanten Breeding heeft een sterke positie in de snijproducten Alstroemeria, Statice ,Chrysant en Bouvardia en tevens in de potproducten Aster, Celosia, Chrysant en Multiflora. De komende jaren wordt deze positie verder uitgebouwd, kondigt het sierteeltconcern aan.