Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends ‘Transporteur is de exporteur van de toekomst’

‘Transporteur is de exporteur van de toekomst’

0

Piet van Kampen van De Gooijer International en de man achter G-Fresh verwacht dat het aantal bloemisten en handelaren zal afnemen. „De transporteur is de exporteur van de toekomst. De gevolgen daarvan zullen niet aan ons huisje voorbijgaan.”  Een uitgebreid interview staat deze week in het Vakblad voor de Bloemisterij.

Ondanks dat ook DGI niet aan de veranderingen ontkomt ziet Van Kampen nog volop kansen voor de exporteur. „De komende jaren wordt de groep armen langzamerhand groter en hetzelfde geldt voor de groep rijken. Daar liggen mogelijkheden. Wij blijven onveranderd voor kwaliteit kiezen.”

  • Piet van Kampen heeft de knuppel in het hoenderhok gegooid en heeft onlangs de oogstdatums geïntroduceerd bij G-Fresh. Van Kampen houdt niet van gesjoemel. Hij wil dat de consument een eerlijk product krijgt en dat die er zo lang mogelijk van kan genieten. Transparantie en korte lijnen zijn volgens deze handelaar nodig.

Van Kampen is de man achter G-Fresh. Sinds kort vermeldt G-Fresh de oogstdatum op het bloemenfust „ Transparantie en korte lijnen komen de versheid en de kostprijs ten goede. Consumenten investeren alleen in bloemen wanneer zij zeker zijn van een lang genoeg vaasleven.  Wij hebben de knuppel maar eens in het hoenderhok gegooid. Niet alle klanten reageren er even enthousiast op. Opeens lijkt het dan toch wel weer mee te vallen met de kwaliteit en is de prijs weer een issue.”

Het streven van DGI is om ooit te gaan werken met een garantiezegel voor de consument. „Voor nu is dat een brug te ver, maar het is wel iets waar we naar toe willen werken.”

Reageer op dit artikel

avatar