TU Delft verzamelt kennis over ’bomensteden’

  TU Delft gaat samen met professionals uit stedenbouw en groen een boek maken over ’bomensteden’. Daarin komt alle kennis die reeds bestaat over bomen in steden, maar ook nieuwe kennis die onderzoek nog moet opleveren.

  Hiervoor is TU Delft donderdag 11 oktober, samen met branchevereniging VHG, op de faculteit Bouwkunde de zogeheten Research Fellow Urban Forestry gestart.

  Onder leiding van universitair hoofddocent en landschapsarchitect René van der Velde wordt de komende drie jaar, met professionals uit de stedenbouw en het groen, een verzameld werk gemaakt van alle kennis. „Het wordt geen boek over stadsbomen”, aldus Van der Velde, „maar een boek over bomensteden.”

  De nieuwe kennis moet voortkomen uit onderzoek aan TU Delft. Hiervoor wordt voor het universiteitsgebouw een proefbosopstelling geplaatst.

  Hoofddocent René van der Velde (links), decaan Bert Geerkens (midden) en VHG-directeur Egbert Roozen (rechts) planten bij de start van het onderzoek mini-boompjes in een model van de proefbosopstelling.

  Urban Forestry (’stadsbosbouw’) moet volgens TU Delft en VHG dringend verder ontwikkeld worden, omdat bomen en bossen in stedelijk gebied in het gedrang komen, bijvoorbeeld door dichte bebouwing. Dit terwijl groen een belangrijke rol speelt bij het verbeteren van aspecten als leefbaarheid en luchtkwaliteit.

  Foto: VHG

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties