Vakblad voor de Bloemisterij Corona Tuinbouw gaat toekomstplannen herijken op coronacrisis

Tuinbouw gaat toekomstplannen herijken op coronacrisis

0

De tuinbouwsector in Nederland gaat haar toekomstplannen herijken op de impact die de coronacrisis heeft op de sector. De komende maanden vindt een lange termijn verkenning plaats. „Het is zeker in de huidige periode niet te voorspellen hoe de tuinbouw in Nederland eruitziet over 10 jaar. Wel is die in te schatten en is er op te anticiperen”, aldus Taskforce Scenario’s van het Tuinbouwcrisisteam.

„De tuinbouw is een krachtige sector en we kijken altijd al vooruit. De abrupte veranderingen van de afgelopen weken, vragen om herijking van onze plannen”, zegt Adri Bom-Lemstra, voorzitter Greenports Nederland. Zij stuurt samen met Sjaak van der Tak, voorzitter Glastuinbouw Nederland, deze inmiddels al vierde taskforce van het crisisteam aan. Uitgangspunt is dat de analyse handelingsperspectieven biedt voor de vele ondernemers en beleidsmakers in alle facetten van de tuinbouwketen.

Van der Tak ziet het als de verantwoordelijkheid van de crisisorganisatie om ondernemers ook op de lange termijn te ondersteunen. „Na deze crisis willen we weer door. We moeten in deze periode toekomstbestendige keuzes kunnen maken voor de robuuste tuinbouw van morgen.”

De presentatie van de verkenning staat gepland voor medio oktober.

Reageer op dit artikel

avatar