Tuinbouw Vietnam zeer ambitieus

Vietnam heeft de ambitie om een internationale speler te worden in de land- en tuinbouw. Om te kunnen concurreren met andere spelers moet de schaalvergroting doorzetten. Maar dat is lastig. Arbeid wordt schaarser en duurder, land is moeilijk te krijgen en de infrastructuur laat te wensen over.

Vietnam is een van de Aziatische tijgers, schetst Willem Schoustra in een uitzending van Jungle Talks op Paprika Tasty Radio. De economie van het land dat 100 miljoen inwoners telt ontwikkelt vanaf 2000 snel. Zelfs afgelopen jaar groeide het BNP met 3%. De middenklasse groeit en jaarlijks komen er een miljoen toekomstige consumenten bij. Schoustra: „Mensen zijn actief, ze willen werken. Het land wil vooruit.”

Foto Dalat Hasfarm.

Het klimaat in Vietnam is geschikt voor de productie van bloemen, planten en groente. Vietnamezen houden bovendien van bloemen en vragen steeds meer om gezond voedsel. De ambitie van Vietnam is om een internationale speler te worden in de land- en tuinbouw. Wat helpt is een vrijhandelsverdrag met de Europese Unie. In zeven jaren gaat de importheffing op producten tussen Vietnam en de EU naar 0%. (..)

Vietnam heeft nog wel wat hordes te nemen om een international speler te worden.

Lees het volledige artikel over Vietnam digitaal in mijnbloemisterij. Geen abonnement? Kijk hier of bel 071 5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties