Vakblad voor de Bloemisterij Energie Tuinbouwakkoord is een feit

Tuinbouwakkoord is een feit

0

In zijn eerste 100 dagen als voorzitter van Glastuinbouw Nederland heeft Sjaak van der Tak veel geroepen en ballonnen opgelaten. Een was het komen tot een breed Tuinbouwakkoord. 1,5 jaar later gaat deze wens in vervulling.

Op 14 maart ondertekent landbouwminister Schouten samen met alle partners dit akkoord tijdens het Nationale Tuinbouwcongres. Het is een opmaat tot een actieplan waarin de sector samenwerkt op thema’s als klimaatneutrale tuinbouw, modernisering productieareaal, gezonde planten/gezonde mensen, verslogistiek, innovatie, arbeidsmarkt & scholing en internationalisering.

In het Tuinbouwakkoord werkt de gehele sector aan het gemeenschappelijk doel: een vitale en toonaangevende Nederlandse tuinbouwsector die is voorbereid op de toekomst. „Hiermee wordt de sterke positie die de sector heeft in het energiedossier gekoppeld aan maatregelen voor een effectieve geïntegreerde gewasbescherming, schoon water en betere arbeidsvoorziening”, aldus Van der Tak.

Minister Schouten hecht ook waarde aan een akkoord: „Het is van belang om een gezamenlijk beeld te hebben van de bepalende factoren voor de toekomst en wat we daarin van elkaar verwachten.”

Reageer op dit artikel

avatar