Tuinbouwmissie naar VS en Canada

Van dinsdag 11 tot en met dinsdag 18 juli 2017 vindt een Nederlandse handelsmissie plaats naar de toonaangevende tuinbouw regio’s British Colombia en Washington State. De missie richt zich op zowel sierteelt als de voedingstuinbouw.

De handelsmissie geeft inzicht in de marktmogelijkheden en contacten leggen met lokale handelspartners. Er worden zowel productiebedrijven, groothandelaren en winkels bezocht. Matchmaking zal een essentieel onderdeel van de reis uitmaken.

Ter afsluiting van de handelsmissie wordt er, met name interessant voor de sierteeltdeelnemers, een bezoek gebracht aan de vakbeurs Cultivate17 in Columbus/Ohio in de VS.

CETA verdrag
De missie speelt in op het CETA handelsverdrag dat Canada en de EU dit jaar hebben afgesloten. Met het CETA verdrag worden alle handelsbelemmeringen en invoerrechten snel afgebouwd. De handelsbetrekkingen tussen de twee continenten zullen dan ook sterk worden geïntensiveerd, is de verwachting.

Bovenstaande handelsmissie is een samenwerking tussen twee bureaus voor de Agri/Food sector; Phaff Export Marketing en Sense marketing & more. Deze reis is in lijn met de vorig jaar georganiseerde missie naar de oostkant van Canada en de VS.