Vakblad voor de Bloemisterij Tuinders zijn de meest koele aardbewoners die er rondlopen

Tuinders zijn de meest koele aardbewoners die er rondlopen

0

Ik ga in bad hoor!’ Geen idee of er iemand thuis is, maar dan weten ze waar ik het komende uur uithang. Ik trek de badkamerdeur achter me dicht en wil de kraan alvast aanzetten als ik ze opeens zie. Huh? Twee varens en een schoonmoederzetel? Wat krijgen we nou?

Het Bloemenbureau zit vol prachtige ideeën. In samenwerking met The Gardeners (De Tuinders?) hebben ze een Plant Bathing Studio geopend. Bezoekers kunnen daar voor een euro vijf minuten lang baden in het groen. Daarmee wordt de aanmaak van stresshormonen verminderd en het immuunsysteem verbeterd. Da’s over 
komen waaien uit Japan. Zeg zelf, als er ooit behoefte was aan zoiets, dan wel in deze hectische tijd.

Wat een groen bad met een mens doet kon je trouwens al heel goed zien bij De week in beeld van Vakblad 41. Daar lag een jongedame compleet zen te zijn te midden van witte rozen. Totale overgave. Ontstressing ten voeten uit. Het waren, denk ik, wel rozen zonder doornen. De foto was op zich al prikkelend genoeg.

Maar joh, dat planten goed zijn voor het welbevinden van mensen weten we toch allang? Nergens zijn zulke rustige, uitgebalanceerde mensen te vinden als in kassen! En als er ergens een broedplaats zou zijn voor stresshormonen dan daar wel. Drukte met bestellingen voor 1 november, plotseling binnenvallende plaaginsecten, opeens veranderende regelgeving van de overheid, noem maar op. En dan hebben we het nog niet eens over de kopzorgen die het lidmaatschap van FloraHolland met zich meebrengt. Wel of niet klokken, wil ik in de ledenraad, wil de ledenraad mij wel, enzovoorts.

Redenen te over om gestrest rond te lopen. Maar zie, tuinders (én hun medewerkers!) zijn de meest koele aardbewoners die er rondlopen. Nooit maken ze zich druk, altijd rustig en kalm. Dat het nooit eerder heeft geleid tot een concept als Plant Bathing Studio’s, het is onbegrijpelijk.

Intussen loopt de warme kraan. De loodzware planten heb ik uit het bad getild. Ruimte gemaakt voor mezelf. Want je moet het natuurlijk niet overdrijven.

Kees van Egmond

Reageer op dit artikel

avatar