Tuinplanten bleven in maart flink achter bij FloraHolland

Tuinplanten bleven in maart bij Royal FloraHolland flink achter bij vorig jaar en dat heeft alles te maken met de uitblijvende lente. Ook Pasen veranderde daar weinig aan.

De lente blijft uit en dat heeft invloed op het tuingoed. Primula’s gingen voor gemiddeld 36 cent van de hand. Doordraai niet meegerekend; naar verluidt draaiden veel karren door. Vorig jaar was de middenprijs voor primula 51 cent.

Violen deden 34 cent, in 2017 was dat 43 cent. De middenprijs van alle tuinplanten kwam 12 cent lager uit op 89 cent. Het aantal verkochte stuks lag 24% lager. Dit komt deels doordat er in maart 2018 een veildag minder was dan in maart 2017. De omzet van alle tuinplanten kwam 33% lager uit dan in 2017. Ook ten opzichte de matige maartmaand van 2016 staan tuinplanten in de min.

Vorig jaar was het tuinplantenseizoen in maart al flink op gang. Daar had het mooie weer alles mee te maken. De omzet van tuinplanten via FloraHolland steeg toen met 27% ten opzichte het jaar ervoor. Er werden toen 10% meer tuinplanten verhandeld. De gemiddelde prijs lag op €1,01. Dat was een stijging van dertien cent. Invloed van Pasen op de verkopen was er toen niet, omdat Pasen toen halverwege april was.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties