Tulpenadviseur Joh. Schouw overleden

Voormalig tulpenadviseur Johan Dooitze (Joh.) Schouw is vrijdag 2 juni op 76-jarige leeftijd overleden. Schouw werkte 52 jaar in bloembollensector, voornamelijk als adviseur.

Joh. Schouw begon zijn loopbaan in de bollensector in 1964 als onderzoeker bij de toenmalige Proeftuin Bovenkarspel. In 1970 maakte hij de overstap naar het Consulentschap voor de Tuinbouw in Hoorn. Hij was daar bijna twintig jaar voorlichter. Dat werk deed hij later voor instanties als WLTO Advies en Lucel. Enkele klanten bleef hij trouw toen hij in 2014 zijn vaste dienstverband bij Lucel inruilde voor een bestaan als zzp’er. Op 1 april 2016 nam hij definitief afscheid van het werk, zijn klanten en relaties. Persoonlijk advieswerk blijft, stelde Schouw kort voor zijn aftreden, al was het maar omdat telers volgens hem altijd ‘een verpleegster naast het bed willen hebben’. Niet alles kan je vervangen door computers en internet.

Schouw, geboren in Andijk en woonachtig in Grootebroek, had met name veel klanten in West-Friesland. Hij maakte samen hen de ontwikkelingen richting professionaliteit en grootschaligheid in de teelt en broeierij van tulpen mee. Innemend, kundig, nuchter, betrokken en oprecht deed Schouw zijn werk. Hij was daardoor een belangrijk persoon in de tulpenteelt- en broeierijsector.

Er is gelegenheid tot afscheid nemen en condoleren op donderdag 8 juni van 18.45 tot 19.45 uur in Crematorium Hoorn van PC Uitvaart, Berkhouterweg 26, 1624 NT Hoorn.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties