TV West brengt serie over ‘Bollenjongens’

  In ‘Bollenjongens’ volgt programmamaker Johan Overdevest een jaar lang het werk van elf jonge ondernemers in de Bollenstreek. Ondernemers die het hele jaar op het land en in de schuur door druk zijn met bloembollen.

  in de 10-delige serie Bollenjongens geven elf jonge bollenkwekers antwoord op vragen als ‘ Waarom zetten kwekers hun land volledig onder water? Hoeveel bollen gaan er in de Bollenstreek jaarlijks de grond in? Wat gaat er allemaal aan vooraf voordat de bloemen en bollen geëxporteerd kunnen worden? Wat is het verschil in vermeerdering tussen een tulp en een hyacint? Met welke regels hebben agrariërs te maken? Welke innovaties spelen er in de bloembollensector? Hoe ziet de toekomst van de Bollenstreek eruit? En hoe duurzaam is die toekomst?

  Meer informatie over het programma en de elf ‘bollenjongens’ is te vinden op www.bollenjongens.nl. De reeks is afgelopen maanden gemaakt door Johan Overdevest in samenwerking met Greenport Duin- en Bollenstreek. Het wordt uitgezonden door TV West (via televisie en internet) vanaf woensdag 5 mei. Het is daarna tien weken elke woensdag te zien vanaf 17.00 uur en wordt daarna elk heel uur (met uitzondering van 20.00 uur) herhaald.

  De trailer van de film is al te vinden op Youtube

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties