Twee nieuwe rode potanthuriums: Nevada en Esudo

  Kwekerij HouwenPlant uit Hoek van Holland introduceert deze week Esudo als nieuwe grootbloemig rode potanthurium in een 12 cm pot. Amazone Plants uit Honselersdijk breidt in potmaat 17 cm flink uit met nieuwkomer Nevada, die ook grote rode bloemen heeft. In potmaat 14 cm is het inmiddels hun grootste rode cultivar.

  Potanthuriumkwekerij Amazone Plants richt zich op mooie, stevige planten met grote bloemen. Een jaar geleden voegden zij het ras Nevada toe aan het sortiment. Ze telen de cultivar van veredelaar Anthura exclusief in Europa. Het begon in potmaat 14cm, maar inmiddels is de donkerrode variëteit ook beschikbaar in potmaat 12 en 17cm. In het aanbod ’14 cm rood’ is Nevada nu de belangrijkste cultivar bij de kwekerij uit Honselersdijk. In 17 cm potten gaat hij cultivar Turenza steeds meer vervangen omdat hij mooier, steviger en compacter is. In 12 cm blijft het aanbod Nevada beperkt, omdat daarvoor de afzetmarkt eigenlijk alleen in Italië en Spanje is. Zij kunnen overweg een forse plant met grote bloemen in een relatief kleine potmaat.

  potanthurium Nevada van Amazone Plants

  Introductie van Esudo
  HouwenPlant uit Hoek van Holland introduceert deze week Esudo, die zij exclusief in alle potmaten mag telen van veredelaar Anthura. De nieuwe grootbloemig rode potanthurium is vooralsnog alleen verkrijgbaar in een 12 cm pot. Beperkt, zo’n 1.000 stuks per week. Dit aantal loopt langzaam op in 2021. Volgend jaar introduceert Houwenplant de Esudo ook in andere potmaten. Volgens de kwekerij geven de sprekende rode bloemkleur in combinatie met een rijke bloei, de potanthurium een verleidelijk uiterlijk.
  Zowel Nevada als Esudo scoren goed op het gebied van kleurvastheid, kou tolerantie van 7°C in de transportfase en bladkwaliteit.

  potanthurium Esudo van Houwenplant
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties