Tweede leven voor Sol Roses

De broers Gerrie en Herman Sol moesten twee keer hun rozenkas ruimen vanwege de bacterie ralstonia. De eerste keer juni 2016, de twee keer april 2018 en toen was het definitief. Geen rozen meer in hun kas. Ze vonden een koper in plaatsgenoot Gerard van Langen van Amigo Plant. Het mobiele teeltsysteem wordt momenteel omgebouwd voor de opkweek van succulenten.

Gerard van Langen weet het nog exact. „Gerrie Sol belde mij afgelopen voorjaar. Of ik interesse had in hun bedrijf. Ik zei: ik kom langs, maar we zijn al volop bezig met de ontwikkeling op de 15 ha land bij jou aan de overkant van weg.” De eigenaar van Amigo Plant schat dat hij nog geen vijf seconden binnen was op de kwekerij van Sol Roses. Toen wist hij het al. „Ik zag een mooie, goed onderhouden kas inclusief mobiel teeltsysteem. Bijna direct kwamen allerlei opties in mijn gedachten. Dit bedrijf wilde ik wel kopen. Hij past bij onze plannen in het Altongebied in Heerhugowaard. De locatie en de oppervlakte kloppen en ook het teeltsysteem en de WKK zijn bruikbaar.”

Lees het gehele artikel hoe een rozenkas wordt omgebouwd voor opkweek van succulenten in het Vakblad voor de Bloemisterij 33/34 of in het e-magazine (na inlog).

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties