Twintig miljoen dahlia’s geteeld voor een collectieve hobby

Op 1 en 2 september wordt Corso Zundert weer gehouden. Het evenement draait helemaal op vrijwilligers, die met het jaar fanatieker lijken te zijn. Voor het dorp is dit een sociaal gebeuren, een soort collectieve hobby die iedereen met de paplepel krijgt ingegeven. Om de wagens aan te kleden en de kosten te dekken worden op velden in de omgeving zo’n 20 miljoen dahlia’s geteeld. Dat gebeurt behoorlijk professioneel.

Dit seizoen stonden in Zundert 456.000 knollen op het land. Dat zijn twee keer zo veel dahlia’s als in de rest van het land. Bijna alle Nederlandse dahliacorso’s kopen bloemen in Zundert. Daarnaast behoren corso’s uit Zwitserland, Italië en Spanje tot vaste klantenkring. „Dat is voor de buurtschappen een belangrijke bron van inkomsten”, vertelt Ludo Gommers, voorzitter van de Bloemencommissie. Een gemiddelde corsowagen kost €15.000, waarvan ongeveer de helft door het bestuur wordt vergoed.

De optocht op zondag begint om 13.30 uur. Op maandag zijn de wagens tentoongesteld. Bezoekers betalen in de voorverkoop op internet €9, aan de kassa €12,50. Voor een plekje op de tribune moet €20 worden neergeteld.

Waarom de Zundertse vrijwilligers elk jaar weer met zo veel passie aan hun corso werken, is vrijdag te lezen in Bloemisterij 35 of direct in het digitale magazine.

Iguana in(ter)action, de winnaar van Corso Zundert 2018. Foto: Malou Evers Fotografie

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties