Uitzendbureau: verhaal bedreiging Poolse werknemer klopt niet

Uitzendbureau Efficient at Work herkent zich niet in het negatieve verhaal dat vandaag op de website van De Telegraaf is gepubliceerd. Volgens krant is de Poolse uitzendkracht Roland Mazurek bedreigd en mishandeld door de directie van het bureau, nadat hij klachten over de huisvesting naar een journalist had doorgespeeld. De uitzendkracht heeft aangifte gedaan.

„De bedreiging en mishandeling hebben niet plaatsgevonden”, zegt André van Leent, directeur van het bureau. „Dat kan ook niet, want op het moment dat het incident zou hebben plaatsgevonden woonde Mazurek op een ander adres. Op het oorspronkelijke adres werden namelijk reparatiewerkzaamheden uitgevoerd, en daarom waren de bewoners tijdelijk ergens anders gehuisvest.”

André van Leent, directeur Efficient at Work

Volgens Efficient at Work is het contract van de Pool onlangs niet verlengd vanwege een ontoelaatbaar incident op de werkvloer waarbij de veiligheid van andere werknemers in het geding was.

Directeur Van Leent heeft dit ook in een schriftelijke verklaring aan de Telegraafjournalist gemeld. „Maar die heeft geen aanleiding gezien om dit wederhoor te publiceren of om deze feiten verder te onderzoeken. In het artikel worden geen andere bronnen opgevoerd dan Mazurek zelf. Dit vinden we betreurenswaardig en onbegrijpelijk en we zullen hier ook stappen in ondernemen.”

Het oorspronkelijke bericht van De Telegraaf is hier te lezen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties