’Vakantiewoningen Pukkemuk bedreigen mijn bedrijfsvoering’

Recreatieboerderij Pukkemuk in Dongen-Vaart wil 60 vakantiewoningen bouwen. Omwonenden hebben bij de Raad van State tegen deze grootschalige uitbreidingsplannen bezwaar gemaakt. Hieronder succulententeler Ron van Leeuwen. Hij vreest dat de uitbreiding, die pal naast zijn woning en bedrijf gepland staat, zijn bedrijfsvoering in gevaar brengt.

De extra vakantiewoningen van Pukkemuk komen aan andere kant van de weg pal naast het bedrijf van Ron van Leeuwen
Hij ontkomt immers niet aan het inzetten van gewasbeschermingsmiddelen. En ook al zijn die wettelijk toegestaan, sluit hij niet uit dat hiertegen bezwaar wordt gemaakt door mensen die op het park verblijven. Zeker wanneer bij warm weer de ramen van de kassen worden opengezet. Ook is de succulentenkweker bang dat wordt aangeklopt bij eventueel geluidsoverlast. Onder meer de inzet van de elektrische verwarming in de kassen gaat met geluid gepaard.De stap naar de rechter heeft Van Leeuwen pas genomen nadat gesprekken met eigenaar van Pukkemuk niets hebben opgeleverd. Diens toezegging om een afstand te bewaren van 30 m tussen zijn bedrijf en de vakantiewoningen en het plaatsen van een geluidswal vindt Van Leeuwen onvoldoende.

Wat hem echter vooral stoort, is dat toen hij zich 10 jaar geleden met zijn bedrijf in Dongen-Vaart vestigde het bestemmingsplan uitbreiding van Pukkemuk uitsloot. „Dat heeft meegespeeld bij mijn beslissing om hier te komen. Ondertussen is dat dus veranderd en is het bestemmingsplan gewijzigd”, meldt Van Leeuwen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties