Wij zijn de noviteiten van de FlowerTrials niet vergeten

Afgelopen vrijdag is de special van de FlowerTrials verschenen in het Vakblad voor de Bloemisterij. De afgelopen jaren bood het vakblad de deelnemers in de papieren uitgave de ruimte om een van hun noviteiten voor het voetlicht te brengen. Deze service is vanaf dit jaar verplaatst naar de website. De komende vijf dagen verschijnen ze op het web in de week voorafgaand aan het evenement.

59 veredelaars staan in de startblokken om tijdens FlowerTrials 2017 het nieuwste assortiment in pot- en perkplanten te tonen. Dat zijn zeven veredelaars meer dan in 2016. Het evenement is weer in het Westland, Aalsmeer en het Duitse Rheinland Westfalen. Het evenement is van 13 tot en met 16 juni.

 

Royal van Zanten: Colorita Lisa

Binnen de Colorita- serie is er een nieuw ras: maak kennis met Lisa! Met haar aantrekkelijk felgeel gekleurde bloemen is ze een mooie aanvulling aan het bestaande Colorita-assortiment. De Colorita-rassen bloeien onophoudelijk de hele zomer door, hebben een mooi gevormde en compacte bloemscherm en zijn verkrijgbaar in een breed kleurenpallet.

Colorita_Lisa

Kientzler Jungpflanzen: Dianthus Summer Diamonds

Een nieuwe reeks schitterende, zacht geurende anjers die omwille van hun kweekachtergrond als doorbloeiend te beschouwen zijn: na het afbloeien, groeien er weer bloeischeuten aan en zorgden zij voor een lang aanhoudende kleurimpuls. Een fantastische kweek voor de zomer.

summerdiamonds

Cohen Propagation Nurseries: Bacopa Secrets Bomba Blue Sky

Vermeerderd door Breier in Israël exclusief voor Cohen. Grote bloemen vergelijkbaar met calibrachoa. Van onderen goed vertakkend en beworteld gemakkelijk. Perfecte groeieigenschappen voor leverbare planten in grotere potten en manden.

Bacopa Secrets Bomba Blue Sky

Brandkamp: Fuchsia Jollies La Grande

Fuchsia jollies zijn in de tussentijd een begrip geworden als de moderne fuchsia. De hangende soorten van de Jollies uit de trailing-line, hebben een schitterende groei/vertakking en een goede tuinprestatie met veel bloemen. Deze stralende kleuren maken de hangende fuchsia “s tot een geweldige plant voor de tuin.

Fuchsia Jollies La Grande

Dümmen Orange: Pelargonium Savannah Texmex Ruby

Savannah is een bewezen zonale serie met een donker blad en een brede keuze aan kleuren. De nieuwe Savannah brengt een unieke kleurenmix in de geraniumwereld. Het witte hart is omgeven door een hot pink kleur met witte rand, hierdoor is deze pelargonium uitzonderlijk blinkend en valt op in elke pot of balkonbak. De meer medium groeiende Savannah-rassen passen uitstekend bij de bestaande TexMex-rassen in de serie.

Pelargonium SavannahTM Texmex Ruby 2018

De Zonnebloem Jonge Planten: Mandevilla Bloom Bells Yellow

Mandevilla Bloom Bells® Yellow heeft unieke donker gele kleur, is vroeg en rijkbloeiend en kleine bladeren. Het is een echte klimmer en houdt zich zeer goed tijdens transport.
Mandevilla Bloom Bells® Yellow

Gediflora: Sicardo

De Sicardofamilie is beschikbaar in zes verschillende kleuren. Deze fantastische Mum is gemakkelijk te kweken: Sicardo is groeikrachtig en is ziekteresistent. Sicardo is dus een betrouwbare variëteit die iedere tuin en woonkamer kleurt. Een van de grootste troeven is de lange houdbaarheid: de bloemen openen zich traag. Eindklanten hebben wekenlang plezier van Sicardo.

sicardo

Ebbing-Lohaus: Primula auricula

Primula auricula is als tuinjuweeltje bijna in de vergetelheid geraakt. Deze soort werd in de 16de eeuw in de Alpen ontdekt en was in de 18e eeuw door z’n talrijke kleuren en kleurencombinaties volop in de mode en decennialang niet weg te denken uit de Engelse voortuinen. Vooral de bijna zwarte, fluweelachtige bloemen van sommige variëteiten die het lichte hart doen schijnen, veroveren nu opnieuw de harten van plantenliefhebbers.

Primula auricula

ABZ Seeds: Montana

Aardbei Montana maakt met haar opvallend grote, witte bloemen de grootbloemige serie voor de perkplantenmarkt compleet. De andere aardbeirassen in deze serie zijn Gasana lichtroze en FleuroStar winnaar Toscana donkerroze. Montana combineert een groeikrachtige plant met een rijke bloei van grote witte bloemen en grote, heerlijk zoete aardbeien gedurende het gehele zomerseizoen.

montana

Anthura: anthurium Zizou

Dit jaar staan krachtige anthurium in het middelpunt van de belangstelling. Sterke rassen die vanwege hun kleur, de grootte en de kwaliteit opvallen en die zijn verkozen als favorieten. Rustica is helder rood en heeft een volle plantopbouw met frisse groene bladeren. Zizou een veelbelovende verschijning met echte paarse lintbloemen. Geschikt voor de kleinere potmaten als 9 en 12 cm.

anthurium zizou

Elsner pac: Pelargonium Chocolate Pink

Pelargonium Chocolate Pink  heeft een bolvormige plantopbouw met gemiddelde groeikracht
en een uitgesproken chocoladekleurige zonering van het blad. De variëteit is rijk- en vroegbloeiend en zowek bloem als blad hebben sierwaarde.

Chocolate Pink

Florist Holland: Garvinea Sweet Love

Sweet Love is de eerste rode kleur in onze Garvinea Sweet serie. Sweet Love levert een geweldige tuinpresentatie met een zeer rijke bloei van het vroege voorjaar tot de eerste vorst en een hoge resistentie tegen ziekte en plagen. Nu met nog meer grote bloemen en heldere kleuren. De Garvinea Sweet Series is perfect voor het planten in de tuin, borders of potten en trekt bijen en vlinders aan.

Garvinea Sweet Love

 

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties