Kort & Bondig Bedrijven Derde locatie voor kwekerij Montis

Derde locatie voor kwekerij Montis

0

Kwekerij Montis uit Moerkapelle opent in april 2020 haar derde productielocatie. Ze groeit daarmee van 4,5 ha. naar 7,2 ha. kas. Aanleiding is de toenemende vraag naar haar seizoenproducten en groene kamerplanten. Binnenkort start de eerste teelt op de nieuwe locatie aan de nabijgelegen Van Hasseltweg, een voormalige rozenkwekerij.

 

Niels van den Berg, directielid en zoon van de oprichters Nico en Elly van den Berg: Met de uitbreiding van de productie kunnen we beter inspelen op de  vraag van bestaande én nieuwe klanten.”

De nieuwe locatie krijgt een eb- en vloedvloer en de meest recente innovaties op het gebied van verwarming, klimaat, logistiek en sorteersystemen.  Begin december gaat de eerste teelt van start, de eerste planten van de nieuwe locatie worden medio april 2020 afgeleverd.

Vanaf voorjaar 2020 bestaat het aanbod van Montis uit seizoenproducten als ranonkel, campanula Addenda, aster Showmaker, helleborus (diverse soorten), aangevuld met enkele groene kamerplanten en Calathea crocata. Alle producten zijn verkrijgbaar in verschillende potmaten en met de MPS-certificaten GAP, Planet Proof en Social Qualified (SQ).

Hans Neefjes
Hoofdredacteur Hans Neefjes is sinds december 1999 werkzaam bij het Vakblad voor de Bloemisterij.

Reageer op dit artikel

avatar