Kort & Bondig Bedrijven Overname PB techniek door Victus Participations

Overname PB techniek door Victus Participations

0

Het investeringfonds Victus Participations heeft voor haar allereerste transactie het tuinbouwinstallatiebedrijf PB techniek uitgekozen.

Victus Participations richt zich met geld van kapitaalkrachtige families op acquisitie van bedrijven in de agri- en foodindustrie, meldt het Financieel Dagblad vandaag. Naar verluidt hebben ze sinds afgelopen zomer €90 miljoen beschikbaar en over zichzelf zegt de investeerder dat zij het enige Food & Agri groeikapitaal participatiefonds in de Benelux zijn. Gisteren, dinsdag 18 december, is de allereerste overname bekrachtigd, die van tuinbouwinstallatiebedrijf PB Techniek uit Maasdijk. Deze toeleverancier van elektro-, watertechniek en automatisering in de internationale glastuinbouw behoudt een minderheidsaandeel en gaat participeren in een nieuw opgerichte, gezamenlijke holding.

PB Techniek is in 1995 opgericht door de familie Brabander en mede door diverse overnames, zowel in binnen- als buitenland, uitgebouwd tot een bedrijf met een geschatte jaaromzet van €40 miljoen. Eerder deze week werd bekend dat PB Techniek de tuinbouwactiviteiten van het in 2016 opgerichte Canadese Armada Electrical Services heeft overgenomen. De bouw van een nieuw bedrijfspand in Maasdijk in september 2018 van start gegaan.

 

Hans Neefjes
Hoofdredacteur Hans Neefjes is sinds december 1999 werkzaam bij het Vakblad voor de Bloemisterij.

Reageer op dit artikel

avatar