Kort & Bondig Bedrijven Bredefleur haalt €18.050 op voor KiKa

Bredefleur haalt €18.050 op voor KiKa

0

Leliekwekerij Bredefleur heeft tijdens zijn klantendag €18.050 opgehaald voor stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) door lelies te veilen op haar vernieuwde en uitgebreide vestiging in Luttelgeest.

Levi Evers vertelt namens het familiebedrijf: ‘’We zijn blij en dankbaar dat we een mooi bedrag van €18.050 hebben opgehaald voor KiKa. Dit doel gaat ons aan het hart. We vinden het verschrikkelijk dat deze ziekte ook kinderen treft. We willen graag ons steentje bijdragen zodat KiKa belangrijk onderzoek kan doen naar kanker bij kinderen.’’

Tijdens de klantendag op vrijdag 29 maart waren bollenkwekers en bloemenexporteurs welkom in Luttelgeest. Het thema was ‘The future is now’. Klanten kregen een persoonlijke rondleiding, o.a door de nieuwe afdeling van 1,5 ha op deze locatie. Er was tevens uitleg over het groeiproces van de lelies. Een belangrijk onderdeel van de dag was de inzamelingsactie voor KiKa, waarbij leliebloemen werden geveild.

Bijna 14 ha lelies

Bredefleur is opgericht in 1970 en gespecialiseerd in de teelt van diverse soorten lelies. Het bedrijf wil de mooiste en de meest exclusieve lelies kweken. Er is een vestiging in Moerkapelle (5,5 ha)  en in Luttelgeest (8 ha). Bredefleur presenteerde op de klantendag tevens zijn nieuwe huisstijl en leliehoezen, de uitbloeiruimte, een gekoelde ruimte voor het veilingklaarmaken en de Furora bosmachine met röntgencamera-sortering.  De komende jaren wil het bedrijf de internationale markt uitvoerig verkennen door buitenlandse bloemengroothandelaren te bezoeken.

Hieronder een impressie van klantendag

Aftermovie: The Future Is Now

It's here: the aftermovie of our business event last week. The future is now!

Geplaatst door Bredefleur op Dinsdag 2 april 2019

 

Hans Neefjes
Hoofdredacteur Hans Neefjes is sinds december 1999 werkzaam bij het Vakblad voor de Bloemisterij.

Reageer op dit artikel

avatar