Kort & Bondig Bedrijven Evanthia heeft Enviro Seeds overgenomen

Evanthia heeft Enviro Seeds overgenomen

0

Veredelaar/vermeerderaar Evanthia uit Monster heeft 1 januari 2020 het veredelingsbedrijf Enviro Seeds overgenomen. Enviro is actief in de veredeling in antirrhinum, celosia, Dianthus, matricaria en trachelium, allen snijbloemen uit zaad..

 

Bekende series uit de stal van Enviro Seeds, gevestigd in Rijnsburg, zijn celosia Martine, trachelium Supreme, matricaria Victory en antirrhinum majus (Leeuwenbek) Antibes, Avignon, Cannes en Orleans.

Nico Grootendorst, CEO van Evanthia stelt dat het Enviro genetica programma zowel synergie in de huidige veredelingsprogramma’s als uitdagende nieuwe kansen voor de toekomst biedt. Evanthia’s huidige veredelingsassortiment omvat antirrhinum, brassica, campanula, celosia, cianthus, lisianthus, matthiola, tagetes, tanacetum, trachelium, hhelianthus en platycodon.

Broers van Klink blij met overname

Jan en George van Klink van Enviro zijn enthousiast over de overname. Hun genetice, waar vele jaren van onderzoek en ontwikkeling in zit, wordt voortgezet in de sierteeltsector. De komende periode zullen ze Evanthia steunen bij de overgang en nauw verbonden blijven.

Opgericht voor 2000

Enviroseeds is eind vorige eeuw door de broers Van Klink opgericht als apart bedrijf naast hun vermeerderingsbedrijf H.A. Van Klink & Zn in Buitenkaag. Na de overname van Van Klink door Florensis Cut Flowers in 2011 is Enviro Seeds zich nog meer gaan toeleggen op veredeling van snijbloemen voor zaadhuizen en producenten van jonge planten in buiten- en binnenland.

(vlnr) Jan en George van Klink van Enviro Seeds en Nico Grootendorst en Ron de Lange van Evanthia
Hans Neefjes
Hoofdredacteur Hans Neefjes is sinds december 1999 werkzaam bij het Vakblad voor de Bloemisterij.

Reageer op dit artikel

avatar