Vakgenoot in beeld: Arjen Verwer

Elke week stellen we een aantal vragen aan vakgenoten. Deze keer aan Arjen Verwer uit Klazienaveen, die drie jaar geleden met zijn gerberabedrijf is gestopt.

Waarom moest je stoppen?
„Toen ik de gerberakwekerij in 2000 aankocht was het al een verouderd bedrijf, met opstanden uit 1980. Het doel was om het in zeven jaar af te lossen en dan nieuw te bouwen. Maar in de gerberateelt gaan de innovaties snel. Ik moest continu investeren om mee te kunnen: in verduisteringsdoek, WKK, een nieuwe klimaatcomputer, extra lampen, en zo meer. Er bleef geen geld over voor nieuwbouw. En met de oude opstanden lukte het toch niet om de gewenste productie te halen. Anderen gingen vooruit terwijl ik achterop raakte.”

Wat was het punt dat het echt niet meer ging?
„Het draaide al twee jaar slecht. In die tijd heb ik alles op alles gezet om de kwekerij in de benen te houden. Ik wilde niet stoppen, want dan ben je alles kwijt: je werk, je vermogen, je pensioen en het bedrijf dat je hebt opgebouwd. Maar op een gegeven moment word je gedwongen om een keuze te maken. Gelukkig kwam ik een adviseur tegen die ervaring had in het saneren van bedrijven. Samen met hem en de bank hebben we het tot een redelijk goed einde kunnen brengen.”

Lees het hele interview in Bloemisterij 5 of in het digitale magazine.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties