Bloem en Blad Bloemen en planten Vaktentoonstelling Zwaagdijk staat in teken van duurzaamheid

  Vaktentoonstelling Zwaagdijk staat in teken van duurzaamheid

  0

  Van 22 tot en met 25 februari vindt de jaarlijkse Vaktentoonstelling plaats bij Proeftuin Zwaagdijk. Deze editie staat in het teken van duurzaamheid.

  De uitdaging voor het bloembollenvak is het bieden van een zo duurzaam mogelijk kwalitatief topproduct. De hele keten van kweker, handelaar en bloemist heeft hierin een gezamenlijke verantwoording en belang. Tijdens de Vaktentoonstelling komt verduurzaming in diverse workshops, lezingen en de vakbeurs uitgebreid aan bod.

  Nog voor de officiële opening zijn telers en bloemenhandel welkom op de Meet & Greet, op donderdag 22 februari van 10:00-13:00 uur. Gijs Kok (directeur sustainability & CSR bij Royal FloraHolland) licht het beleid van FloraHolland toe op gebied van duurzaamheid. Jaap Houwer (productmanager Royal FloraHolland) geeft een korte update over het huidige broeiseizoen en Winfried Versluis (directeur Flowers Connect) geeft zijn visie over de duurzame tulpenhandel.

  Innovaties

  Op de vakbeurs tonen diverse bedrijven innovaties in duurzaamheid, verpakkingen, mechanisatie en dienstverlening. Op de uitgebreide marktbroeishow is een breed assortiment aan cultivars tentoongesteld. Nieuw dit jaar is dat de leverbare soorten zijn aangegeven, zodat voor de handel direct duidelijk is welke soorten beschikbaar zijn.

  Bron en foto: Vaktentoonstelling

  Reageer op dit artikel

  avatar