Van der Peijl Tuinplanten vernieuwt verzendhal en kantoor

In 10 jaar is het personeelsbestand bij Van der Peijl Tuinplanten in Zundert gegroeid van 5 naar 15 fulltimebanen. „En ja dan voldoet één wc en een kantoorruimte van 3 bij 4 meter niet meer. En ook hooguit 85 karren verwerken in de piekperioden uiteraard niet”, licht eigenaar Jean-Pierre van der Peijl de reden van de nieuwbouw van de verzendhal, kantoor- en kantineruimte toe.

Elke investering die hij tegenwoordig doet, wil de kweker goed doen. Goedkoop is vaak duurkoop, is hij inmiddels wel achter. Dus de hal is hoog en voorzien van dubbellaags geïsoleerd melkwit folie. Dit geeft een veel prettiger binnenklimaat dan voorheen in een glazen kas; koel in de zomer, warm in de winter. Toch zo opgezet dat personeel een beetje het gevoel heeft buiten te werken en niet in een loods. Want daarvoor komen de meeste werknemers op een kwekerij werken, is de overtuiging van Van der Peijl. Op het dak vooralsnog geen zonnepanelen, want die verdienen zich volgens hem nog te langzaam terug. Wat er echter niet is, kan er zeker nog komen.

Zelfde interne logistiek

De interne logistiek met transport door elektrokarren in de kassen en naar de teelttafels in de verzendhal is niet gewijzigd. Wel ligt de hal veel centraler en dus efficiënter. De nieuwe verzendhal is 2,5 keer groter dan de oude en voorzien van een laaddock. De oppervlakte bedraagt nu 1.500 m2.

Het geheel is aan de gehele andere zijde van het bedrijf geplaatst, vandaar ook een nieuw adres voor Van der Peijl Tuinplanten. Hierdoor is het bedrijf niet alleen makkelijker te bereiken, maar ook nog eens veiliger via de rustige Eldertstraat in plaats van drukke Rucphenseweg.

Open dag

Zaterdag 17 augustus zet Van der Peijl zijn deuren voor iedereen open. Van 11.00 tot 17.00 uur zijn de kwekerij en de nieuwbouw te bezichtigen. Voor de kids zijn er een springkussen en een speurtocht.

In de Bloemisterij van 30 augustus is een uitgebreide bedrijfsreportage van Van der Peijl Tuinplanten te lezen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties