Van der Tak van Glastuinbouw NL naar LTO Nederland

  De ledenraad van LTO Nederland heeft Sjaak van der Tak tot nieuwe voorzitter benoemd. Hij volgt Marc Calon op, die mei 2020 (na 3,5 jaar voorzitterschap) opstapte omdat hij te weinig draagvlak had onder een deel van 35.000 leden van LTO. Van der Tak is nu voorzitter van Glastuinbouw Nederland.

  Van der Tak (64) is voor een periode van drie jaar benoemd en start op 1 januari 2021. Hij is op dit moment drie jaar voorzitter van Glastuinbouw Nederland en dus geen onbekende binnen LTO Nederland. Daarvoor was hij dertien jaar burgemeester in gemeente Westland.

  De leden van LTO waren in de enquête over de nieuwe voorzitter helder: er is behoefte aan een verbinder die weet wat er speelt bij ondernemers in de agrarische wereld, iemand met hart voor de zaak die zich assertief inzet voor een toekomstbestendige sector. Glastuinders weten inmiddels dat hij leden graag bezoekt, om zo direct van ondernemers te horen hoe zij hun toekomst zien en wat ze daarvoor nodig hebben. Die werkwijze wil Van der Tak voorzetten.

  Glastuinbouw Nederland verrast
  Het nieuws van de overstap van Van der Tak kwam ook voor bestuur en medewerkers van Glastuinbouw Nederland als een verrassing. „Wij gunnen hem deze stap uiteraard van harte, maar Sjaak laat ons wel met een pittige uitdaging achter”, zegt directeur Ruud Paauwe. Glastuinbouw Nederland feliciteert haar voorzitter van harte met zijn benoeming. „De competenties waar LTO naar op zoek was, hebben wij de afgelopen jaren nadrukkelijk terug gezien bij onze voorzitter”, zegt Paauwe namens Glastuinbouw Nederland. „Sjaak is een verbinder, een gedreven bestuurder met veel kennis van zowel de agrarische sector als de politiek. Wij gaan zijn vakmanschap en netwerk zeker missen.”

  Intersievere samenwerking boer en tuinder
  LTO Nederland heeft bekendgemaakt dat Van der Tak met ingang van 1 januari hun nieuwe voorzitter is. Onlangs gaf hij in een column in vakblad Nieuwe Oogst en een interview in vakblad Boerderij aan dat boeren en tuinders intensiever moeten samenwerken bij de aanpak van enkele belangrijke dossiers. Glastuinbouw Nederland vertrouwt erop dat Van der Tak bij belangrijke dossiers insteekt op een intensievere samenwerking tussen boeren en (glas-)tuinders. Hij liet daar recent in de vakbladen Nieuwe Oogst en Boerderij al zijn gedachten over gaan.

  Sjaak van der Tak wil zich samen met de leden van LTO hard maken voor een toekomstgericht  en sterk agrarisch Nederland, zegt hij in onderstaande video.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties