Vakblad voor de Bloemisterij Van Nifterik verkoopt boomkwekerij en fruitafdeling

Van Nifterik verkoopt boomkwekerij en fruitafdeling

0

Toeleverancier Van Nifterik Holland heeft een principeovereenkomst gesloten voor de verkoop van de afdelingen boomkwekerij- en fruitteeltsector.

Koper van de twee afdelingen is de bedrijvengroep Van Wesemael, Agro Buren en Agro de Arend. Alle medewerkers behouden hun baan.

De huidige teamleider van de boomkwekerij afdeling, Dikkie van Nifterik wordt directeur in een nieuw op te richten bedrijf: Fruit Support Europe. In dit bedrijf zullen alle activiteiten op het gebied van de ondersteuningsmaterialen en overkappingen van de genoemde ondernemingen vallen.

De activiteiten van de boomkwekerij van Van Nifterik Holland zullen onder Agro de Arend vallen. Beide bedrijven zullen in Kesteren gevestigd zijn. De komende tijd wordt de overname verder uitgewerkt. Alex van Nifterik zal in deeltijd actief blijven op gebied van innovatie en export voor dit bedrijf.

Met deze stap verwacht Van Nifterik Holland beter in staat te zijn om de groeiende activiteiten in de tuinbouwsector uit te bouwen. De wereldwijde afzet van producten voor de tuinbouwsector neemt de laatste jaren sterk toe. Van Nifterik heeft sinds 2010 een eigen dochteronderneming in China en heeft daar onlangs de productiecapaciteit vergroot. De dagelijkse leiding blijft bij Alex van Nifterik.