Veel gekkigheid bij Top Orchids

Het assortiment exclusieve orchidee van Top Orchids in Sint Maarten wordt steeds breder. Peter Tesselaar signaleert dat er markt is voor veel ‘gekkigheid’.

Hoe meer gekkigheid hoe beter, zei Peter Tesselaar gekscherend op de Seasonal Trade Fair. Hij is druk bezig om zijn asssortiment te verbreden en hij teelt verlieverlee alle orchideeen behalve phalaenopsis, vanda en dendrobium nobile.

Tesselaar is een van de weinigen in Europa met epidendrum en hij gaat cybidium telen. „Het areaal cymbidium is bijna gehalveerd. We hebben de neiging om dat wat krimpt op te pakken. Hij is ook meer mini’s gaan telen.

„We doen zelf de vermeerdering, daardoor kunnen we goedkoop plantjes maken. We kunnen ook nog wel eens een gokje nemen. Dan zetten we er 10.000 op en kijken wat er gebeurt. De grote jongens doen dat niet.”

Tesselaar werkt samen met afkweekbedrijf Newco in Pijnacker. „Voor sommige klanten is Noord-Holland het einde van de wereld. Lijnrijders bijvoorbeeld kunnen nu in Pijnacker terecht. De samenwerking bevalt heel erg goed.”