Veiling Holambra is weer aan het bouwen

Brazilië is in de ban van de landelijke verkiezingen. Onderdeel daarvan is het kiezen van een nieuwe president. Na de eerste ronde zijn er nog twee kandidaten over. Een uiterst linkse en een uiterst rechtse. In de tweede ronde op 28 oktober wordt één van hen gekozen. Het is toch triest dat het niet meer mogelijk is dat een gematigde kandidaat gekozen wordt!

De Coöperatie Veiling Holambra is weer aan het bouwen. De algemene ledenvergadering heeft goedkeuring gegeven aan het versneld uitbreiden van de kopersgebieden. Deze ruimtes moeten voor de Moederdagpiek opgeleverd zijn om de klanten goed te bedienen. Dit jaar groeide het volume met 9% en de klanten vragen om meer faciliteiten. Ondanks de economische en politieke onzekerheid groeit de sierteeltsector sterk.

De bemiddelaars zijn inmiddels rechtstreeks aangesloten op ons digitale platform; we breiden dat steeds verder uit. Advisor uit Mijdrecht speelt hierbij met hun expertise een belangrijke leveranciersrol. We blijven de internationale standaarden van Floricode volgen. Internationale samenwerking levert voor iedereen voordelen op.

Ik kijk uit naar de eerste week van november: we bezoeken dan in Nederland een week lang bedrijven. Met belangstelling gaan we het model van Greenport analyseren en krijgen uitleg over het World Horti Center. Onze speciale aandacht gaat uit naar marketing en het digitale platform. Het wordt een weerzien met bekenden, maar ook gesprekken met nieuwe mensen. Het levert altijd nieuwe inspiratie en een versterkt netwerk op.

Privé hebben we het grootste moeras van de wereld bezocht: de Pantanal. Een gebied van 350 bij 500 km. Dieren die je normaal in Artis tegenkomt lopen hier in het wild. Een geweldige ervaring! Mooi om te zien dat de veetelers hier milieubewust boeren en het toerisme hebben omarmd als een belangrijke inkomstenbron.

We zijn inmiddels zes jaar in Brazilië. Een mooie ervaring als professional en als mens. Je wordt nooit Braziliaan, maar gaat er hooguit een beetje op lijken. En het verwijdert je wat van onderwerpen in Nederland. Ook daar gaan de ontwikkelingen snel. Het is vooral zaak de positieve dingen van beide landen met elkaar te combineren!

André van Kruijssen,

Directeur Veiling Holambra, Brazilië

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties