‘Veiling Holambra wil logistieke hubs in Brazilië’

Brazilië is het vijfde grootste land van de wereld. Alleen de staat São Paulo, de staat met de meeste inwoners, is al zes keer zo groot als Nederland. Ondanks de enorme omvang van het land waren de productie en de markt voor bloemen en planten lange tijd geconcentreerd in de zuidelijke en zuidoostelijke regio’s. Dit is in de loop der jaren echter aan het veranderen. Er ontstaan ​​steeds meer nieuwe productiecentra en nieuwe markten.

Voor de Braziliaanse sierteeltsector zijn deze nieuwe markten nog steeds een uitdaging. De afstanden tot de huidige productiecentra zijn lang, de vrachtkosten hoog en er is nog steeds niet genoeg vraag naar grootschalige regionale productie.

Onze coöperatie, Veiling Holambra, denkt na over hoe we deze problemen kunnen tackelen. Ze wil logistieke hubs creëren op strategische punten in het land. De belangrijkste doelstellingen van deze strategie zijn het verhogen van de leveringsfrequentie aan klanten en het verlagen van de logistieke kosten.

Ook willen we de kwaliteit van de geleverde bloemen verbeteren. Omdat Brazilië een tropisch land is, is de koelketen van groot belang om de kwaliteit van bloemen en planten op peil te houden. Ten slotte maakt de digitalisering van de hele keten het dagelijks leven van klanten nog gemakkelijker. Zij kunnen hun aankopen op afstand doen en kiezen waar ze willen laden. Op het hoofdkantoor van de coöperatie of op een hub dichter bij hun markt.

Tijdens de bloemenbeurzen, die jaarlijks in Holambra plaatsvinden, horen we al jaren van veel klanten dat onze bloemen mooi zijn en dat ze graag willen kopen. Maar ze klagen dat de bloemen hun stad nooit bereiken. In een steeds meer verbonden wereld komt informatie elke dag sneller op alle markten.

Onze uitdaging is om met onze bloemen deze snelheid bij te houden, zodat alle markten op de best mogelijke manier worden bevoorraad.

​Jean Ferreira

Potplantenteler in Brazilië, Flora Beijo

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties