Veiling Rhein-Maas doet pilot met Heute für Heute

Veiling Rhein-Maas voert in de weken 39 tot 41 het pilotproject `HfH´ (Heute für Heute – Vandaag voor vandaag) uit. In het kader van dit pilotproject hebben klanten van de veiling de mogelijkheid Calluna en Calocephalus te kopen, die nog niet fysiek op de veiling in Straelen-Herongen aanwezig zijn. Na de verkoop worden de producten dan bij de veiling aangevoerd.

Doel van het pilotproject `HfH´ is om te testen hoe producten verkocht kunnen worden, die pas op een later tijdstip bij Veiling Rhein-Maas aangevoerd worden. De resultaten van dit pilotproject leveren belangrijke informatie op voor de inrichting van toekomstige veiling- en logistieke processen.

Niet per laag

De veiling van genoemde producten vindt virtueel om 06:00 uur op klok 8 plaats. Om deze reden is het meesturen van een representatieve productfoto absoluut noodzakelijk. De verkoop vindt uitsluitend per CC-container plaats, tijdens het pilotproject is het niet mogelijk per laag in te kopen. De bovengenoemde producten zijn ook beschikbaar via klokvoorverkoop. De aanvoerder voert zijn producten na de verkoop bij Veiling Rhein-Maas aan. De aflevering vindt dan zoals gebruikelijk tijdens het normale afleverproces plaats. Als een product de minimumprijs niet haalt, wordt het niet geleverd.

In een interview in het Vakblad voor de Bloemisterij gaven de interim directeuren Cees Hoekstra en Franz Willi Honnen reeds aan dat de veiling nadenkt over  vandaag voor morgen veilen en vandaag voor vandaag veilen. „Is het op de lange termijn nog juist om ’s morgens om 06:00 uur te veilen of moeten we dat veranderen? Op de snelwegen wordt het steeds drukker. Als chauffeurs hier om 11:00 uur of 12:00 uur wegrijden, ga dan nog maar eens naar het Ruhrgebied”, verklaarden de heren toen. Hier lees je dat interview.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties