Veiling Rhein-Maas gaat weer vijf dagen veilen

Vanaf dinsdag 14 april 2020 veilt Veiling Rhein-Maas weer volgens de originele jaarkalender. Het vroegveilen gaat dan van start en de veiling veilt weer van maandag tot en met vrijdag.

De veiling besluit hiertoe omdat de marktomstandigheden zijn verbeterd. In combinatie met het goede weer is er weer sprake van stabiliteit in de markt. De vraag blijft stijgen en het aanbod van producten is veiliggesteld. Daarom wordt vanaf dinsdag 14 april 2020 bij Veiling Rhein-Maas weer volgens de originele jaarkalender geveild. Het vroegveilen gaat dan van start en er wordt weer van maandag tot en met vrijdag normaal geveild.

Eerder besloot de veiling in Straelen Herongen vanaf 30 maart in verband met de gevolgen van het coronavirus nog maar drie dagen te veilen: maandag, woensdag en donderdag.

Rhein Maas

De verkoop van kamer- en tuinplanten begint vanaf komende dinsdag dagelijks om 5:30 uur. De verkoop van snijbloemen begint zoals gebruikelijk om 6:00 uur. Veiling Rhein-Maas kan klanten circa de helft van het totaal aantal zitplaatsen in de afmijnzaal ter beschikking stellen. Daarom verzoekt de veiling klanten om van KOA gebruik wanneer klanten de mogelijkheid hebben, en ook van klokservice en webshop.

Aanvoer van A2- en B-kwaliteit verboden

Bij Veiling Rhein-Maas blijft aanvoer van A2- en B-kwaliteit verboden. Mochten deze producten toch worden aangevoerd, dan worden deze producten door de veiling tegen betaling vernietigd.

Vanwege de coronacrisis heeft Veiling Rhein-Maas de minimumprijzen voor bepaalde productgroepen aangepast. Voor snijbloemen betreft dit lisanthus, freesia, germini, hydrangea, strelitzia, hyacint en cymbidium. Bij potplanten gaat dit om phalaenopsis

Verkoop in Hamburg en Oostenrijk weer mogelijk

In Hamburg is de opening van bloemenwinkels weer toegestaan, omdat deze als een onderdeel van de `Gartenbaubedarfsmarkten’ kunnen worden beschouwd.

Een aankondiging van de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz deze week geeft aan dat kleinere winkels, waaronder bloemenwinkels, bloemisten en doe-het-zelf- en tuincentra in Oostenrijk vanaf dinsdag 14 april 2020 onder strikte voorwaarden, onder andere toegangscontroles, mogen heropenen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties