Veiling Rhein-Maas start pilot Vandaag voor Morgen

Veiling Rhein-Maas (VRM) start in week 47 de pilot Heute für Morgen (HfM). Het vandaag voor morgen veilen moet inzicht geven in het gelijkmatig afleveren van klokaanvoer en het afleverproces ontlasten. Gestart wordt onder andere met Helleborus en kerststerren.

In het pilotproject hebben klanten van VRM de mogelijkheid om seizoenproducten te kopen, die nog niet door de aanvoerders naar de veiling zijn gebracht.

De producten worden virtueel om 6 uur ’s morgens geveild. De verkoop van de producten vindt uitsluitend per CC-container als monster- of grote partij plaats. De producten zijn ook beschikbaar via klokvoorverkoop.

Niet op ‘emmer niveau’

De producten worden pas na de veiling door de aanvoerders verpakt en gedurende de normale aanvoertijden voor de volgende veildag bij Veiling Rhein-Maas aangevoerd. Doel daarbij is om de `HfM´-producten voor 06:00 uur op de volgende veildag bij de klanten af te leveren. Aansluitend ontvangen de klanten alle andere producten die op deze veildag via het gebruikelijke inkoopproces op de veilingklok zijn gekocht.

 

Doordat het Heute für Morgen veilen niet op ‘emmer niveau ‘ plaatsvindt verwacht CEO Cees Hoekstra dat het project voor een deel van de klanten geschikt is. Het gaat dan met name om veilingklanten die groot inkopen en dat in kleinere hoeveelheden afleveren aan hun klanten. Deze veilingklanten kunnen dan voor 6:00 uur al aan de slag met de verwerking van de HfM-aankopen. De arbeidsfilm in hun boxen wordt daardoor gelijkmatiger.

Voor de veiling heeft HfM mogelijk als voordeel dat het afleverproces ontlast wordt. In bepaalde periodes van het jaar ‘kraakt’ de logistiek bij de veiling in Herongen. Hoekstra: „In het voorjaar zijn er dagen dat we meer dan 11.000 karren verwerken. Met een ander logistiek systeem als Heute für Morgen kunnen we die piek aftoppen.”

Evaluatie

VRM voert de pilot uit met 6 tot 8 producten waaronder kerststerren, snijgroen en Helleborus.

Na de pilotperiode, die tot vrijdag 27 november duurt, volgt een evaluatie. De pilot zou aanvankelijk in het voorjaar plaatsvinden, maar vanwege corona werd ze uitgesteld.

November vorig jaar deed VRM al een pilot met vandaag voor vandaag veilen. Daar lees je hier meer over.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties