Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Veiling Rhein-Maas weert 42 miljoen potplanten

Veiling Rhein-Maas weert 42 miljoen potplanten

0

Veiling Rhein-Maas heeft talrijke aanpassingen in de aangemelde aantallen potplanten voor 2017 doorgevoerd. In totaal werden de aangemelde aantallen met meer dan 42 miljoen stuks gereduceerd. Het gaat met name om calluna, lavendel en perkgoed.

De assortimentsmanagers van Veiling Rhein-Maas hebben de jaaraanvoermeldingen van alle aanvoerders gecontroleerd en ten opzichte van de inschatting van de markt en de klantenontwikkeling bij de veiling alsook de geschiedenis van de aanvoerder beoordeeld (o.a. aangemeld-aangevoerd, kwaliteit, regelmaat, lid–geen lid).

Bij enkele productgroepen werden voor het jaar 2017 veel grotere aantallen gemeld, dan de aantallen die in het vorige jaar verkocht werden. Daarom zijn talrijke aanpassingen aangebracht en zijn de aangemelde aantallen met in totaal meer dan 42 miljoen stuks gereduceerd.

Door deze manier van werken kunnen buitensporige aanvoeraantallen worden vermeden, om de aanbodsituatie aan de veilingklok betrouwbaar vorm te geven.

„Wij zijn blij, dat onze aanvoerders van potplanten ook in 2017 hun producten weer in grote aantallen stuks via de veilingklok gaan verkopen. Door de voorgenomen reducering van de aangemelde aantallen bij enkele productgroepen, kunnen wij de verhouding van aanbod en navraag ten voordele van onze aanvoerders en klanten vorm geven”, licht Rolf Meinert Garbe, teammanager assortimentsmanagement potplanten, toe.

Eventuele correcties kunnen alle aanvoerders per direct in hun online-omgeving onder het tabblad ‘overzicht jaarmelding’ in de kolom ‘definitief’ bekijken.

Alleen wanneer de navraag en de marktsituatie dat toelaten, kan het mogelijk zijn meer dan de aangemelde aantallen aan te voeren. Aanvoerders van potplanten die op de veiling willen aanvoeren zijn, volgens het veilingreglement, verplicht een jaaraanvoermelding af te geven.

Eind november 2016 werden alle aanvoerders van potplanten verzocht, hun gemelde aantallen voor de periode januari tot en met december 2017 in te geven.