Andere veilingen kunnen ook van Veiling Holambra leren

  Het nieuws wat Brazilië de laatste weken bezig houdt is de veroordeling van oud-president Lula. Er lopen diverse beschuldigingen tegen hem, en in één zaak is hij nu ook in hoger beroep veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf. De vragen zijn of Lula nu ook daadwerkelijk de gevangenis in gaat én of hij door de kiescommissie niet meer geaccepteerd gaat worden als presidentskandidaat voor de landelijke verkiezingen die in oktober gaan plaatsvinden. Ongelofelijk dat dit laatste überhaupt nog een vraag is.

  De epidemie gele koorts is ook een onderwerp dat het nieuws vult. Rondom Holambra zijn diverse plaatsen waar doden vallen door dit virus. De meerderheid van de bevolking schijnt niet ingeënt te zijn. Bij medische posten staan dagelijks rijen mensen om ingeënt te worden.

  En dan speelt 19 februari aanstaande de stemming in de Tweede Kamer over de noodzakelijke hervormingen van de sociale voorzieningen. Het herstel van de economie hangt voor een groot deel af van deze stemming. Wil Brazilië economisch groeien dan zal het moeten hervormen. Het pensioenstelsel is al jaren onbetaalbaar geworden.

  Maar momenteel heeft Brazilië afleiding door het carnaval. Het land viert carnaval alsof er geen problemen zijn. Voor de verkoop van bloemen en planten is dit een bijzonder slechte periode. Maar gelukkig is de internationale dag van de vrouw op 8 maart aanstaande nabij!

  We hebben de laatste tijd een aantal maatregelen genomen waarbij we als bestuur en directie duidelijk de steun van de leden kregen. Het aantal leden dat zich actief positief uitspreekt over het uitgevoerde beleid neemt merkbaar toe. Dit maakt de coöpératie alleen maar sterker want leden en klanten zien dat de coöperatie iedereen gelijk behandelt en optreedt als het gewenst is.

  Een delegatie van onze coöperatie Veiling Holambra bezocht IPM en in dezelfde week bedrijven en marktplaatsen in Aalsmeer, Herongen, Ede en Naaldwijk. Doel was het bekijken van een aantal zaken rondom automatisering, mechanisatie, verpakkingen, fust en logistieke ontwikkelingen. Erg waardevol en een uitstekend voorbeeld van hoe we in de sector van elkaar kunnen leren. Ook Veiling Holambra is op een niveau gekomen dat een aantal zaken als voorbeeld kunnen dienen voor anderen. De wereld wordt steeds kleiner en dat maakt het ook steeds interessanter en gemakkelijker om internationaal samen te werken.

  Op 15 en 16 maart is onze Trade Fair en we krijgen bezoek van een bekende redacteur van het Vakblad voor de Bloemisterij. Dus binnenkort krijgt u een uitgebreid kijkje in de keuken van de Braziliaanse sierteeltsector!

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties