Verkoop buiten de bloemenwinkel mag

  Ondanks dat de fysieke bloemenwinkels tot en met 19 januari dicht moeten, mogen bloemisten wel doorgaan met de fysieke verkoop. Dit mag tot aan Kerstmis buiten de winkel. ‘De VBW-lobby in de afgelopen dagen en met nadruk op vandaag (laat in de middag op 14 december) is gelukt. Hiermee blijven de verkoopkansen aanwezig’, meldt de brancheorganisatie.

  Op Rijksoverheid.nl staat specifiek vermeld dat winkels in bloemenverkoop en kerstbomen een buitenpresentatie mogen invullen. VBW: ‘Op basis van deze info mag je er nu van uitgaan dat je morgenochtend buiten je winkel een verkoop/afrekenpunt mag inrichten en de verkoop mag doorzetten. Buiten betekent in dit geval buiten de winkel en naar we aannemen ook in overdekte winkelcentra.’

  Morgen, dinsdag 15 december, is er vervolgoverleg met het ministerie van economische zaken, waarin meer details duidelijk worden.

  Bron en beeld: VBW

  guest
  6 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  M.Middelbos
  M.Middelbos
  2 maanden geleden

  Zeer oneerlijk tegenover mede ondernemeres en haaks op het coronabeleid. Er staan weer hordes mensen bij de bloemenstalletjes, tegen elkaar aangedrukt,want het publiek neemt ook geen verantwoordelijkheid voor haar gedrag om corona terug te dringen, waaraan we uiteindelijk deze harde lockdown te danken hebben.Zolang er verkooppunten zijn zullen mensen naar de winkels trekken en het virus verder verspreiden.

  Dorien
  Dorien
  2 maanden geleden
  Antwoord aan  Cornéline Lanooy

  Maar dan blijf je toch mensen aantrekken? En we moeten toch juist thuis blijven en NIET gaan shoppen.

  CMA
  CMA
  2 maanden geleden

  Betekent ‘buiten de winkel’ nu ook daadwerkelijk ‘buiten de winkel in een winkelcentrum’
  Mijn dochter heeft namelijk een bloemenzaak in een winkelcentrum waar normaliter al bloemen- en plantenkarren buiten de winkel staan? Alvast dank voor uw reactie

  John Hofman
  John Hofman
  2 maanden geleden
  Antwoord aan  Cornéline Lanooy

  en een kledingzaak, mag die ook een kraam buiten zetten?