’Verschraling biodiversiteit is een groter probleem dan het klimaatprobleem’

Jasper Helmantel en Jojanneke Bijkerk runnen samen wildeplantenkwekerij De Heliant en de Cruydt-Hoeck Wildebloemenzaden. Ze kennen elkaar al sinds ze samen op de tuinbouwschool in Frederiksoord zaten. Sindsdien hebben ze verschillende loopbanen gevolgd. Helmantel heeft op verschillende kwekerijen gewerkt en zich bekwaamd als ondernemer/kweker. Bijkerk is meer het landschapsbeheer ingegaan en is bioloog/ecoloog.

Jasper Helmantel en Jojanneke Bijkerk

Paden die toch weer samengekomen zijn?

„Alles viel eigenlijk op zijn plaats toen wij samen in 2006 gevraagd zijn om Cruydt-Hoeck Wildebloemenzaden over te nemen. Een postorderbedrijf van wilde bloemenzaden dat toen al 28 jaar bestond. Hier konden we ons ei, lees kwaliteiten en interesses, volledig in kwijt. Daarin paste in 2017 de overname van wildeplantenkwekerij De Heliant helemaal. Nu nog twee aparte bedrijven, maar binnenkort samengevoegd.”

Lees waarom Helmatel vindt dat verschraling van de biodiversiteiteen een groter probleem is dan het klimaatprobleem in het Vakblad voor de Bloemisterij editie 16. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnbloemisterij.nl.

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jan-Willem
Jan-Willem
5 maanden geleden

De mens, die is het probleem…