Home Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Versneld uitgebreid mede door extra vraag naar yucca’s

Versneld uitgebreid mede door extra vraag naar yucca’s

0
Versneld uitgebreid mede door extra vraag naar yucca’s

Regelmatig moest Luiten Kwekerij in het voorjaar nee verkopen als klanten aanklopten voor yucca’s. Door ruimtegebrek werden dan de aantallen van deze tropische plant naar beneden geschroefd ten faveure van een breed assortiment mediterrane planten. Dus leefde het idee om uit te breiden; een idee dat in een stroomversnelling kwam door het stoppen van een collega-yuccakweker.

Luiten Kwekerij heeft dezelfde yucca-leverancier als de gestopte collegakweker. Hij vraagt het potplantenbedrijf zijn weggevallen afzet op zich te nemen. „Het verzoek heeft ons net dat zetje gegeven om uit te breiden. Iets waar we al jaren over aan het wikken en wegen zijn geweest, zowel door de vraag naar yucca’s als de wens voor een breder assortiment mediterrane planten.

Beweegreden is dus niet het in de lift zitten van groene planten. Die hype is overigens overtrokken, zeker voor yucca. Er is geen schaarste en klokprijzen zijn ook niet altijd om over naar huis te schrijven”, schetst mede-eigenaar Frans van Dijk. Januari 2018 neemt de kwekerij haar intrek in een geheel nieuw gebouwd kassencomplex (3 ha) met een grote verwerkingsruimte (0,3 ha) in Pijnacker.

Vorig artikel Hoeveel importheffing betaalt de handel na Brexit?
Volgend artikel Te veel zijwaartse schokken in smalspoortrekkers
Peter van Leth is per 2001 in dienst bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Het is zijn vierde agrarische vakblad waar hij werkzaam is, na Het Loonbedrijf, De Fruitteelt en OOGST. Geboren en getogen in Utrecht lag een groene schoolkeuze niet direct voor de hand, maar bij beroepskeuzetesten op het atheneum kwamen groene opleidingsrichtingen toch steeds uit de bus. Hij koos voor de Rijks Hogere Tuinbouwschool in Utrecht. En is in die boeiende sector blijven hangen, niet middenin maar vanaf de zijlijn als journalist. Eigenlijk zou hij wel alle onderwerpen willen beetpakken om over te schrijven, maar toch met enige voorliefde voor ondernemerschap, personeelsbeleid, jong talent, gewasbescherming en veredeling.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties