VG Orchids noemt haar mini-phalaenopsis voortaan Tiny Dolls

  Phalaenopsiskwekerij VG Orchids levert haar planten in een 6 cm-pot vanaf 1 januari uit als Tiny Dolls. De lancering gaat gepaard met een nieuwe look en feel van de diverse verpakkingen en toegevoegde waarde.

  De kwekerij uit De Lier wil met de nieuwe naam, concepten en toegevoegde waarde haar positie in de markt voor de phalaenopsis in 6cm professionaliseren en verstevigen. In de loop van 2021 komen nog een aantal concepten op de markt, onder andere een nieuwe cadeauverpakking. Het bedrijf kweekt phalaenopsis al sinds 2008 in een 6 cm-pot. Daarvoor werd samen met een paar buitenlandse kwekers de naam Little Lady gebruikt. Om door te kunnen groeien met het eigen merk VG is besloten om per 1 januari die naam los te laten.

  Met het merk Tiny Dolls blijft het bedrijf de hoogste kwaliteit nastreven met meertakkers en een goede houdbaarheid. Zo blijft ze de mini-phalaenopis leveren in hun aqu@ pot. In dit concept klikt een potje om de kweekpot zodat een waterreservoir ontstaat. Als de Tiny Dolls de kwekerij verlaten, wordt er water gegeven, wat voldoende vocht is voor 10 a 12 dagen. Dat voorkomt knopval en verlengt de houdbaarheid.

  VG Orchids teelt op 7,2 ha jaarrond phalaenopsis in zowel 6-cm als 12 cm-potten. In stuks gaat het volgens het bedrijf om vergelijkbare aantallen. Ze heeft momenteel in Nederland een marktaandeel van ruim 40% in potmaat 6 cm. Een collega-kweker heeft een vergelijkbaar aandeel, meld Royal FloraHolland desgevraagd. Bij de veiling worden jaarlijks zo’n 6 miljoen stuks phalaenopsis in 6 cm-pot verhandeld.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties