Vier zuidelijke beurzen gaan verder op ingeslagen weg

  De GrootGroenPlus Voorjaarsbeurs maakt zich op voor haar tweede editie en houdt vast aan een laagdrempelige insteek. Ook Groenbeurs Haaren, Groenbeurs Brabant en Treevention gaan verder op de ingeslagen weg. Maar helemaal vanzelfsprekend was dat ook weer niet.

  Onder de vlag van ’Op inkoop in het zuiden’ vinden op 16 en 17 januari drie beurzen plaats: GrootGroenPlus Voorjaarsbeurs, Groenbeurs Haaren en Groenbeurs Brabant. Alleen Treevention in Venlo kiest voor 20 en 21 januari als beursdatum.

  GrootGroenPlus laagdrempelig
  Voor de GrootGroenPlus Voorjaarsbeurs is het volgende week de tweede editie. Het kleine zusje van de najaarseditie van GrootGroenPlus kent dit jaar met 25 deelnemers een vergelijkbaar aantal deelnemers als vorig jaar. Daarbij heeft het bestuur bewust gekozen voor dezelfde laagdrempelige insteek. „We hebben niet de ambitie om de Voorjaarsbeurs uit te laten groeien tot zo’n grootschalige beurs als in het najaar”, zegt beursmanager Chantal van Kuyck. „We kiezen bewust voor samenwerking met drie andere beurzen in het zuiden en deze samenwerking hebben we dit jaar verder uitgebreid. Op de vier beurzen bij elkaar is het aanbod van ruim 100 kwekers te zien. We verwachten dat de samenwerking er voor zorgt dat er dit jaar ook meer buitenlandse inkopers op de beurzen af zullen komen”, aldus Van Kuyck.

  Groenbeurs Brabant verhuist
  De editie van Groenbeurs Brabant was dit jaar minder vanzelfsprekend. De beurs werd jarenlang gehouden bij Boomkwekerij Van den Hurk in Sint-Oedenrode, maar verhuist dit jaar naar Best. Kweker Maarten van Overbeek is blij met de voortzetting op de nieuwe locatie. „Alle begrip voor Van den Hurk dat deze locatie dit jaar niet meer beschikbaar is. Een woord van dank is op z’n plaats voor de jarenlange bereidheid om de beurs te huisvesten.”
  In eerste instantie was de animo voor de beurs dit jaar ook minder dan voorheen en dat maakte van het voortzetten van deze beurs geen vanzelfsprekendheid. Maar deze editie telt weer ’gewoon’ een kleine 40 deelnemers. „Ik ben blij dat alle neuzen dezelfde kant op staan. Bovendien is dit ook goed voor de bezoekersaantallen van Groenbeurs Haaren.”

  Groenbeurs Haaren is stabiel
  En zo lijken ze er bij Groenbeurs Haaren ook over te denken. „Een positieve ontwikkeling”, zegt Dennis Konings, verkoper bij Plantenkwekerij Joost Sterke dan ook op de vraag of hij blij is dat Groenbeurs Brabant in vergelijkbare vorm verder gaat. Groenbeurs Haaren telt dit jaar met 15 deelnemers hetzelfde aantal stands als vorig jaar. Ook de opzet is vergelijkbaar.

  Treevention kijkt naar IPM
  De enige beurs die op een andere datum zit dan de voorgaande drie beurzen, maar wel deel uitmaakt van het samenwerkingsverband van vier beurzen, is Treevention in Venlo. „Wij willen graag de zondag als beursdag omdat dat qua aanloop sowieso een goede dag is in het groothandelscentrum waar we zitten”, zegt beursmanager Harm van Raaij. „Bovendien zitten we qua locatie dicht bij de IPM Essen en daarom wilde we ook qua datum dicht tegen die beurs aanzitten. Vandaar dat wij als enige voor 20 en 21 januari kiezen als beursdatum.”
  Van Raaij is optimistisch over de beurs. „Ik ben vol vertrouwen over de komende editie. Ons aanbod neemt jaarlijks toe en dat geldt ook voor de bezoekersaantallen.”

  Bekijk hier de website voor meer informatie over de vier beurzen.

  Dit artikel verder lezen?

  Uw voordelen

  • Toegang tot alle besloten Plus-artikelen: analyses, interviews, opinie, duiding
  • Wekelijks ons digitale magazine in je e-mail en/of
  • Ontvang elke vrijdag het tijdschrift Vakblad voor de Bloemisterij
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties