Vakblad voor de Bloemisterij Veilingklok Visie kwekers op klok: Schaf klokvoorverkoop af

Visie kwekers op klok: Schaf klokvoorverkoop af

0

Het versterken van de veilingklok is de komende tijd een belangrijk onderwerp op de ledensessies van Royal FloraHolland. Het Vakblad vraagt telers naar hun visie op dit onderwerp. Deze week callateler en veredelaar Theo van Schie en de directeur van het potplantenbedrijf Levoplant Willem van der Voort over respectievelijk de bloemen – en plantenklok.

Theo van Schie, Totall Calla:
‘5% toppers moet vooraan geveild worden’

Theo van Schie vindt dat FloraHolland moet inzetten op prijsmaximalisatie in plaats van besparen op logistiek. Hij pleit voor een aantal veranderingen, zoals het afschaffen van klokvoorverkoop en het vooraan veilen van de kwaliteitshandel.

Van Schie zegt afgelopen jaren 2,5 ton te zijn misgelopen bij de verkoop van zijn bloemen en 2,5 ton door het niet verkopen van uitgangsmateriaal en licenties. Oorzaak is onder andere de introductie van het beeldveilen. Volgens hem zijn middenprijzen van veel producten daardoor gedaald. „Ik heb spierwitte Avalanche, twee weken houdbaar, zonder slijmstelen. De inkopers zagen zeven karren van tevoren al aankomen dat ze die witte moesten hebben en niet die crème van collega’s.

Dit artikel verder lezen?

Uw voordelen

  • Toegang tot alle besloten Plus-artikelen: analyses, interviews, opinie, duiding
  • Wekelijks ons digitale magazine in je e-mail en/of
  • Ontvang elke vrijdag het tijdschrift Vakblad voor de Bloemisterij
Arie-Frans Middelburg
Arie-Frans Middelburg werkt sinds 2002 als redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft onder meer over veilingen, logistiek en ontwikkelingen in de sierteelt in het buitenland.

Reageer op dit artikel

avatar