Home Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Visie kwekers op klok: Schaf klokvoorverkoop af

Visie kwekers op klok: Schaf klokvoorverkoop af

0
Visie kwekers op klok: Schaf klokvoorverkoop af

Het versterken van de veilingklok is de komende tijd een belangrijk onderwerp op de ledensessies van Royal FloraHolland. Het Vakblad vraagt telers naar hun visie op dit onderwerp. Deze week callateler en veredelaar Theo van Schie en de directeur van het potplantenbedrijf Levoplant Willem van der Voort over respectievelijk de bloemen – en plantenklok.

Theo van Schie, Totall Calla:
‘5% toppers moet vooraan geveild worden’

Theo van Schie vindt dat FloraHolland moet inzetten op prijsmaximalisatie in plaats van besparen op logistiek. Hij pleit voor een aantal veranderingen, zoals het afschaffen van klokvoorverkoop en het vooraan veilen van de kwaliteitshandel.

Van Schie zegt afgelopen jaren 2,5 ton te zijn misgelopen bij de verkoop van zijn bloemen en 2,5 ton door het niet verkopen van uitgangsmateriaal en licenties. Oorzaak is onder andere de introductie van het beeldveilen. Volgens hem zijn middenprijzen van veel producten daardoor gedaald. „Ik heb spierwitte Avalanche, twee weken houdbaar, zonder slijmstelen. De inkopers zagen zeven karren van tevoren al aankomen dat ze die witte moesten hebben en niet die crème van collega’s.

Vorig artikel Phalaenopsis: woonplant van september
Volgend artikel Dümmen Orange realises significant improvement in Anthurium production
Eigenlijk wist Arie-Frans Middelburg (1971) al op de middelbare school (Westland College, Naaldwijk) dat hij journalist wilde worden. Het duurde echter even voor dat hij het echt werd. Dat kwam doordat hij naast schrijven nog een andere hobby had: voetbal. En dat nam nogal wat tijd in beslag. Toen hij zijn kruisbanden afscheurde ging hij zich in zijn vrije tijd volledig op het schrijven toeleggen. Eerst voor regionale bladen en boeken. Na twee jaar freelance werk bij de Bloemenkrant werd hij redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Wat hij leuk vindt aan zijn vak? De contacten met veel verschillende mensen en het schrijven zelf. Tripjes naar het buitenland zijn de kers op de taart. Zijn affiniteit met de sector? Hij is gek op bloemen en planten.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties