De Boomkwekerij Teelt Combi harscoating en bladcompost te zien op bodemdag

  Combi harscoating en bladcompost te zien op bodemdag

  0

  In september organiseert Delphy een demodag in Zundert waar bodemvriendelijke technieken uit een Vlaams-Nederlands bodemproject zijn te zien.

  ’De Demodag Boomkwekerij 2017’ vindt vrijdag 15 september plaats bij Boomkwekerij Louis van den Broek, van 13.00 tot 17.00 uur.

  Op dit Zundertse bedrijf zullen demo’s, technieken en maatregelen gedemonstreerd worden die kwekers zelf kunnen toepassen om de bodem- en plantkwaliteit te verbeteren.

  Mivena en Van Berkel Biomassa & Bodemproducten laten er bijvoorbeeld een combinatie zien van een meststof met harscoating en uitgerijpte bladcompost, wat als een mulchlaag is aangebracht.

  Volgens Mivena en Van Berkel leidt de combinatie tot minder onkruiddruk, een betere bodembiologie en een betere drainage. De harscoating is volledig afbreekbaar en leidt tot minder uitspoeling, vitale planten en minder structuurbederf. Door de coating is de afgifte ook weersbestendiger, bijvoorbeeld bij extreme regen of droogte, aldus de leveranciers.

  De demodag is onderdeel van het driejarige project ’Leve(n)de bodem’ dat begin dit jaar is gestart in de grensregio Vlaanderen-Nederland. Delphy begeleidt het project in Zuid-Nederland samen met ZLTO en HAS.

  Foto’s: Stefan Hoefnagel, Mivena

  Arno Engels
  Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

  Reageer op dit artikel

  avatar