Voorraad CC-containers is groter dan vorig voorjaar

  Zowel Container Centralen als Royal FloraHolland hebben meer CC-containers in voorraad dan vorig voorjaar. Dat geeft vertrouwen voor komend piekseizoen met perkgoed. Veel zal echter afhangen van de snelheid waarin de karren gaan rouleren.

  Barto Cleton, commercieel directeur Container Centralen, vertelt dat zijn organisatie afgelopen periode weer karren heeft bijgekocht om de voorraad voor het piekseizoen aan te vullen. „Onze voorraad is 25% groter dan in 2020 rond deze tijd. We hebben nu 350.000 CC-containers klaarstaan voor de diverse diensten die we leveren. Dat is 10% van alle CC-containers die in omloop zijn. Dat is behoorlijk, maar het gaat er vooral om dat er geen stagnatie komt in de roulatie van de CC-containers. Vooral het snel terugontvangen van lege karren vanuit de tuincentra en de handel zal belangrijk zijn voor deze roulatie. En er moet geen stagnering zijn door lockdowns en andere coronamaatregelen.”

  Jaarlijks 5 tot 7 rondes

  In een normale situatie gaan CC-containers jaarlijks 5 tot 7 rondes door de sierteeltketen. Op een totaal van 3,5 miljoen karren is een ronde meer of minder een behoorlijk transportvolume aan siergewassen. Container Centralen merkt dat de vraag naar CC-containers dit jaar 2-3 weken eerder op gang kwam. Tot dusver verloopt 2021 qua CC voorraden en gebruik bij Royal FloraHolland normaal, meldt Marinka van der Horst, Poolmanager Logistieke Middelen. Royal FloraHolland heeft ca. 25.000 meer CC-containers beschikbaar ten opzichte van de piek in 2020. Dus naast de jaarlijkse inhuur van 50.000 CC- containers zijn er 25.000 CC- containers extra beschikbaar. Ook worden er tijdens de piek geen opslagkosten berekend en verplaatst de veiling CC-containers zo snel mogelijk naar de locaties waar de vraag het grootst is. Zo speelt Royal FloraHolland in op de komende piekperiode.

  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Corné
  Corné
  2 jaren geleden

  En nou de kwaliteit nog….