Voortbestaan tropisch regenwoud gaat ons erg aan het hart

Nieuwkoop Europe adopteerde in mei een regenwoud in Costa Rica. Dat vertelt bedrijfsleider Jan de Jong deze week in het Vakblad voor de Bloemisterij in de rubriek Vakgenoten. „Omdat we gespecialiseerd zijn in tropische planten gaat het voortbestaan van het tropisch regenwoud ons erg aan het hart.”

Hoe loopt de afzet momenteel?

„Gigantisch goed! Van de meer dan 1.400 soorten planten die we aan bloemisten, interieurbeplanters en architecten leveren, doen vooral de hydroplanten het enorm goed. De vraag is zo groot dat sommige planten af en toe niet beschikbaar zijn. Het duurt immers soms jaren voordat een plant klaar is voor verkoop.”

Jullie hebben ook regenwoud geadopteerd …

„Ja, dat klopt. We vieren dit jaar ons vijftigjarig bestaan. In dat kader hebben we elke maand een speciale actie voor onze klanten. In mei ging het om een campagne waarbij we 4.000 m2 regenwoud hebben kunnen adopteren in Costa Rica. Voor elke verkochte plant die zijn oorsprong in dat land heeft, is er 50 cent naar het adoptieproject gegaan. Omdat we gespecialiseerd zijn in tropische planten gaat het voortbestaan van het tropisch regenwoud ons erg aan het hart.”

Lees meer in het digitale magazine van het Vakblad voor de Bloemisterij.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties