Vouchers voor innovatie in de tuinbouw


  Ondernemingen uit de tuinbouw in Zuid-Holland kunnen samen met technologieleveranciers tot 21 juni 2021 subsidie aanvragen voor een gezamenlijk innovatieproject. Het innovatieprogramma AgriTech stelt vouchers beschikbaar met een waarde tot € 100.000,- per projectconsortiu

  Met de vouchers kunnen bedrijven de uren of materialen tijdens een haalbaarheidsonderzoek of praktijktest bekostigen. Zo wil het programma de tuinbouw stimuleren toepassingen door te ontwikkelen tot toekomstbestendige verdienmodellen.

  In totaal is er € 700.000,- beschikbaar voor meerdere innovatieprojecten. In ieder project moeten minimaal een tuinbouwonderneming en een technologiebedrijf vertegenwoordigd zijn. Alle ondernemingen uit de tuinbouw in Zuid-Holland zijn welkom. Dus niet alleen de (glas)tuinder, maar bijvoorbeeld ook veredelaars of bedrijven uit de verslogistiek kunnen een voucher aanvragen.

  Op de programmasite staat alle informatie over het aanvragen van een voucher overzichtelijk op een rij. Tot 21 juni kunnen projectvoorstellen worden ingediend. Het programmateam stelt vervolgens op basis van vooraf bekendgemaakte beoordelingscriteria vast welke consortia een voucher toegekend krijgen. Dit wordt uiterlijk 12 juli bekend gemaakt. Vanaf 1 augustus kunnen de geselecteerde consortia met subsidie aan de slag.

  Programma Agritech

  Het innovatieprogramma Agritech is één van de vier innovatieprogramma’s voortgekomen uit een samenwerking tussen de MRDH (Metropoolregio Rotterdam Den Haag), provincie Zuid-Holland, InnovationQuarter en TNO. Agritech stelt dat uit eerder opgezette innovatieprogramma’s is gebleken dat er aantoonbare waarde is van de inzet van fieldlabs bij het testen en opschalen van innovaties.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties