Warmtebedrijf Westland en Evides werken aan centrale gietwatervoorziening

Warmtebedrijf Westland en Evides Industriewater bundelen de krachten en gaan samen de mogelijkheden verkennen om een leidingennet te ontwikkelen voor de centrale distributie van gietwater aan de Westlandse glastuinbouw. Dat hebben de twee bedrijven vandaag bekend gemaakt.

In november vorig jaar kondigde Warmtebedrijf Westland al aan samen met Alliander DGO binnen vier jaar te willen komen tot een warmte- en CO2-netwerk. De samenwerking met Evides Industriewater is daar een vervolg op. Bedoeling is te komen tot een centrale gietwatervoorziening voor het Westland. Die moet volgens de twee bedrijven zorgen voor continuïteit en minder impact op het grondwaterniveau, in een tijd waarin sprake is van toenemende verzilting.

De ambitie van Warmtebedrijf Westland en Evides Industriewater is om Westlandse telers vanaf 21 oktober 2021 toegang te geven tot warmte, zuivere CO2 en schoon gietwater. Warmtebedrijf Westland breidt daarmee zijn focus op restwarmte en geothermie uit. Evides Industriewater levert de kennis van productie en levering van gekwalificeerd proceswater en van de warmte-uitkoppeling.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties