Wat doet Royal FloraHolland om criminaliteit te voorkomen?

Vorige week presenteerde Weerbare Sierteelt het rapport  ‘Mainport in de tweede linie, over sierteelt en ondermijning’. De potentie voor criminaliteit in de sierteeltsector is enorm. Wat doet Royal FloraHoland om criminaliteit te voorkomen?

CEO van Royal FloraHolland Steven van Schilfgaarde vertelt dat toen hij 4,5 jaar aantrad hij een compliance programma startte. Mensen kunnen criminele activiteiten anoniem melden. Het programma dat zich richt op naleving van wet- en regelgeving is versneld door de samenwerking in Weerbare Sierteelt. Bij RFH is er extra aandacht voor klantscreening en data security.

Foto Shutterstock

„We namen ook extra maatregelen dat mensen zich niet zomaar kunnen vestigen op onze terreinen. We zijn ook druk bezig met Floriday. Dat is niet alleen een nieuwe manier van handel drijven. Er is een betalingssysteem aan gekoppeld dat een potentieel gevaar van witwassen voorkomt.” Van Schilfgaarde wijst er verder op dat de veiling de fysieke beveiliging verbetert. Bij toetreding van veilingterreinen registreert ze alle kentekens. De recherche krijgt bovendien bredere taken.  (..)

Stuitte Royal FloraHolland afgelopen jaren op criminele activiteiten op het veilingterrein?

Lees het volledige artikel in de Bloemisterij editie 10. Hebt u een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnbloemisterij.nl

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties