Wat zijn ervaringen met landelijk veilen van groente in België?

Royal FloraHolland (RFH) wil landelijk veilen. De Belgische groente- en fruitveilingen doen dit al ruim tien jaar met een aantal productgroepen. Dat gaat goed. Het leidt tot een betere prijsvorming, zegt Rudy Luytens van BelOrta. Het blokveilen van groente en fruit en het veilen van bloemen en planten laten zich echter niet zo gemakkelijk met elkaar vergelijken. 

RFH heeft de ambitie het aanbod op de locaties Rijnsburg, Aalsmeer en Naaldwijk te bundelen en landelijk te veilen. De Belgische groente- en fruitveilingen doen dit al lang. Ze bieden op ’productklokken’ het volledige aanbod van een deel van de groente- en fruitsoorten van twee of meer veilingen aan.

Dit geldt bijvoorbeeld voor tomaat. De veiling in Hoogstraten koppelt haar aanbod aan het aanbod op veiling BelOrta in Sint-Katelijne-Waver. Op de productklokken op de locaties zien kopers het gebundelde aanbod langskomen. Verdeeld in ruim 50 sorteringen en maximaal 16 aanbodregels kunnen ze op de tomaten drukken. (..)

Lees het volledige artikel over het landelijk veilen in België alvast via mijnbloemisterij.nl in het digitale magazine van VBB39.

Geen abonnement? Klik hier of bel 071 5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties